Remuneraţia pentru profesorii de la examenele naţionale şi testele de bacalaureat va fi mai mare cu 15% decât în 2011

bacalaureat6.jpgCadrele didactice care vor asigura procesul de supraveghere, examinare şi corectare în cadrul examenelor naţionale şi testelor de bacalaureat vor fi plătite în medie cu 15% mai mult ca anul trecut, a anunţat, joi, Gheorghe Isvoranu, preşedintele FSI “Spiru Haret”, în urma unei întâlniri informale pe care sindicatele din învăţământ au avut-o cu ministrul interimar al educaţiei, Liviu Marian Pop.

“Domnul ministru ne-a prezentat actele normative pe care doreşte să le modifice în perioada următoare, unul dintre aceste acte referindu-se la modul de desfăşurare a examenelor naţionale şi testelor de bacalaureat. Profesorii implicaţi în aceste activităţi vor fi remuneraţi în medie cu 15% mai mult ca anul trecut”, a spus Isvoranu.

Acesta a precizat că în timpul reuniunii avute cu ministrul Liviu Marian Pop s-a discutat şi despre anumite prevederi ale Legii Educaţiei, având-se în vedere faptul că în perioada următoare se va desfăşura concursul de titularizare învăţământ.

“La ora actuală, în România există două tipuri de titularizare a cadrelor didactice, respectiv o titularizare pe unitatea de învăţământ şi o titularizare la nivel de sistem. Acest lucru poate determina apariţia unui sentiment de nemulţumire la nivelul unor cadre didactice”, a mai spus Isvoranu.

Potrivit liderului FSI “Spiru Haret”, echipa ministerială pare în aceste momente aptă pentru un dialog eficient cu sindicatele, ceea ce poate contribui semnificativ la rezolvarea problemelor cu care se confruntă sistemul educaţional românesc. AGERPRES