pricopie_uvvg_1.jpgRemus PricopieMinistrul Educației Naționale, a vizitat pe 24 mai Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, unde s-a întâlnit, la Centrul de Conferințe din cadrul UVVG, cu conducerea Universității – prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul UVVG, prorectorii, cadre didactice, studenți, masteranzi, doctoranzi și postdoctoranzi. Ministrul Educației Naționale a vizitat și Institutul de Științe ale Vieții „Emil Palade”, laboratoarele de cercetare și a transmis un mesaj în Cartea de Onoare a UVVG.

„Este prima dată când vin la Universitatea de Vest Vasile Goldiș, dar nu este pentru prima dată când lucrez cu această instituție. Pe dl. președinte prof. univ. dr. Aurel Ardelean îlcunosc de 18 ani, respectiv din primul an în care am fost angajat în Misterul Educației. Am o părere foarte bună despre instituțiile de învățământ superior serioase, iar această universitate – Universitatea de Vest Vasile Goldiș este una serioasă”, a declarat ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele UVVG, a subliniat că: „Este o zi importantă pentru Universitatea noastră, deoarece comunitatea academică din cadrul UVVG a primit vizita dlui. ministru Remus Pricopie. A fost o vizită de lucru și am prezentat principalele obiective strategice pe următorii ani ai UVVG. De asemenea, am prezentat Institutul de Științe ale Vieții și cele 22 de proiecte care se realizează în cadrul institutului. Am avut un schimb de experiență util pe probleme de învățământ începute la Conferința rectorilor Universităților Private, care a avut loc zilele trecute, unde a participat și dl ministru Remus Pricopie, Ministrul Educației Naționale. A fost o vizită care, pe lângă că, ne-a umplut inimile de bucurie, a punctat foarte multe obiective pe care dorim să le realizăm în perioada următoare, prin sprijinul Ministerului Educației Naționale. Sunt convins că Universitatea de Vest Vasile Goldiș va realiza aceste obiective, deoarece are resursele, posibilitățile și managementul necesar pentru realizarea lor”.

Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a declarat: „Apreciem foarte mult vizita d-lui. ministru Remus Pricopie la Universitatea de Vest Vasile Goldiș. Dânsul a apreciat efortul făcut de membrii Universității noastre de a înființa această instituție și efortul făcut timp de 25 de ani pentru a avea o Universitate serioasă, care a generat multe promoții de absolvenți. Domnul ministru a avut o întâlnire și cu tinerii Universității noastre, cu prefectul studenților și cu Asociația Studenților Mediciniști și a apreciat proiectele de cercetare ale Universității pe care doamnele prorector le-au prezentat atât cele naționale, cât și cele internaționale, precum și cele legate de antreprenoriat și de mediul de afaceri pe care le-a prezentat dl. prof. Horațiu Șoim”.

În semn de înaltă apreciere față de activitatea depusă în cadrul Ministerului Educației Naționale, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul UVVG, i-a înmânat, în numele conducerii Universității și al Senatului Universitar, Diploma de Excelență și Globul de Cristal al UVVG.