Directorii de licee tehnologice şi reprezentanţi ai întreprinderilor trebuie să poarte discuţii legate de nevoile de pe piaţa muncii, dar şi de colaborare în vederea efectuării orelor de practică, a declarat vineri, la Târgovişte, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie.

„Oamenii din şcoli, în special la nivelul liceelor, directorii, profesorii trebuie să aibă un dialog permanent cu cei din industrie, mai ales atunci când vorbim de liceele tehnologice. Este absolut firesc şi normal ca un elev care se pregăteşte pentru industria prelucrării lemnului, de exemplu, să aibă posibilitatea încă de când este elev să ştie ce fabrici, ce firme se ocupă de acest domeniu, să aibă posibilitatea să facă practică, să vadă care sunt ultimele tehnologii, ultimele abordări şi, în felul acesta, când termină şcoala să aibă posibilitatea să aleagă dacă merge mai departe în învăţământul superior sau dacă se angajează”, a spus Remus Pricopie.

El a adăugat că dialogul între şcoală şi piaţa muncii este în interesul nu numai al celor implicaţi direct, ci al întregii comunităţi. „Obligaţia noastră ca şcoală, ca profesori este să asigurăm acest dialog între şcoală şi piaţa muncii, care nu este numai în interesul tinerilor care devin absolvenţi şi ulterior se angajează, deci nu sunt şomeri, ci dialog care este în interesul întregii comunităţi”, a afirmat ministrul Educaţiei Naţionale.

Remus Pricopie a participat vineri, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa din Târgovişte la o întâlnire între cadre didactice, conducerea IŞJ şi reprezentanţi ai unor firme din judeţ, unde s-a discutat despre învăţământul profesional şi tehnic, ce tipuri de meserii sunt căutate pe piaţa muncii în judeţ şi modul de colaborare între liceele tehnologice şi întreprinderi din judeţ pentru realizarea orelor de practică. AGERPRES