Remus Pricopie este, incepand de pe 20 noiembrie, noul secretar de stat pentru invatamantul superior, din cadrul Ministerului Educatiei Cercetarii si Tineretului. El a fost numit in functie de premierul Calin Popescu-Tariceanu.
Remus Pricopie a mai lucrat in Ministerul Educatiei in perioada 1996 – 2003 ca inspector de specialitate al Directiei Invatamant Superior, purtator de cuvant si director al Directiei Comunicare, secretar general al ministerului si consilier al ministrului Educatiei. „El are o vasta experienta atat in domeniul educational, cat si in cel institutional, fiind in acest moment decan la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative”, se arata intr-un comunicat remis presei.

Remus Pricopie s-a nascut la 22 ianuarie 1970, este casatorit si are doi copii. A studiat in perioada octombrie 2006 – iunie 2008 la London University, Institute of Education, a obtinut MBA in Higher Education Management la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative si este doctor in Stiinte Politice. Si-a pregatit doctoratul la George Washington University, in perioada august 2003 – iulie 2004.

A obtinut diploma de Studii Academice Postuniversitare in Comunicare si Relatii Publice la Universitatea din Liege, Belgia, si a absolvit cursul de Studii Aprofundate in Relatii Internationale si Politici Europene al Universitatii din Bucuresti. Din anul 2005 pana in prezent a ocupat functia de decan al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative.

Remus Pricopie este membru al Asociatiei Romane a Profesionistilor in Relatii Publice – ARRP, Asociatiei Romane pentru Clubul de la Roma – ARCoR, al Comparative and International Education Society – CIES, International Comunication Association – ICA, European Communication Research and Education Association – ECREA. Este director de grant de cercetare CNCSIS pentru Romania in perioada martie 2007 – martie 2008.