bacalaureat3.jpgMinistrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat, marţi, în cadrul unei dezbateri organizate de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), că în anii 2014 şi 2015 nu se va schimba nimic semnificativ din punct de vedere al structurii Bacalaureatului, discuţiile urmând să se concentreze pe Bacalaureatul din 2016.

“Discuţiile trebuie să se concentreze pe Bacalaureatul din 2016. În 2014 şi în 2015 nu schimbăm nimic semnificativ din punct de vedere al structurii Bacalaureatului. Corect ar fi ca schimbările să se producă cu 4 ani înainte. Dar asta nu înseamnă că nu se pot face mici corecturi înaintea Bacalaureatului”, a spus Remus Pricopie.

Acesta a precizat, totodată, că ministerul pe care îl conduce va coborî, în cel mult doi ani, vârsta la care elevii vor începe să studieze a doua limbă străină. “A doua limbă străină va începe să fie studiată din clasa a III-a, şi nu din clasa a V-a, aşa cum se întâmplă acum. Ca urmare, pe această componentă noi vom pregăti copiii pentru ceea ce au de făcut în următoarele decenii”, a mai spus ministrul Educaţiei.
În ceea ce priveşte clasele cu peste 35 de copii, ministrul Pricopie a spus că va cere urgent inspectoratelor şcolare judeţene să pună pe site clasele în configurarea din acest moment, pentru că procesul nu s-a încheiat încă. “Într-o clasă cu mai mult de 30 de elevi e destul de complicat să lucrezi. Media de elevi pe cadru la nivelul clasei pregătitoare acum în funcţiune este de 16, iar la clasa I media este de 18 sau 19”, a precizat ministrul Educaţiei.AGERPRES