pricopie_remus5.jpgMulte unităţi de învăţământ nu au Consiliu de Administraţie, dar legea ar putea fi modificată, a declarat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, luni, la Palatul Parlamentului.

„Multe unităţi de învăţământ nu au Consiliu de Administraţie constituit după legea nouă pentru că nu reuşesc să aibă cvorum. Condiţiile sunt puţin desprinse de realitate aşa cum sunt prevăzute în lege, prin urmare noi s-ar putea să venim cu o modificare în aşa fel încât să precizăm foarte clar că atunci când Consiliul de Administraţie nu se întruneşte cu două treimi din total membri, să se poată întâlni în formulă statutară şi cu jumătate plus unu din total membri, urmând ca deciziile să fie luate cu două treimi din cei prezenţi”, a spus Pricopie, după ce a participat la şedinţa grupului PSD din Senat.

Acesta speră ca de la 1 septembrie regulamentele de funcţionare a Consiliilor de Administraţie să fie gata. „Este o chestiune de detaliu, dar care blochează funcţionarea Consiliilor de Administraţie. Odată clarificat acest lucru, vom fi în măsură ca pentru 1 septembrie 2014 să avem regulamentele de funcţionare a acestor Consilii de Administraţie şi să avem regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ. În acelaşi timp, s-a discutat (în cadrul grupului PSD – n.r.) despre demararea concursurilor pentru funcţiile de director, director adjunct. Noi sperăm ca toate metodologiile să fie finalizate pe parcursul acestui an, urmând ca din ianuarie să înceapă concursurile. Nu se pot face aceste concursuri până nu se clarifică funcţionarea Consiliului de Administraţie la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ”, a precizat ministrul Educaţiei. AGERPRES