pricopie_remus3.jpgRomânia nu are o problemă punctuală cu recunoaşterea diplomelor în Europa şi în acest caz este vorba de un proces de durată care în final va duce la recunoaşterea automată a diplomelor, indiferent de spaţiul european în care se află absolventul instituţiei de învăţământ, a declarat joi, la Bruxelles, ministrul educaţiei, Remus Pricopie.

“Există un acord o procedură internaţionale privind modul în care se fac aceste recunoaşteri. Noi nu avem o problemă punctuală. Am avut probleme punctuale atunci când a fost scandalul cu diplomele false de la medicină. Este normal, pe o piaţă în care ţările îşi recunosc diplomele, atunci când apare o astfel de problemă să se pună întrebări. Din fericire, acele probleme s-au rezolvat. Acum nu vorbim de o problemă specială, ci vorbim de acest proces care încă va mai dura şi care în final va ajunge la recunoaşterea automată a diplomelor, indiferent în ce loc eşti în spaţiul european”, a afirmat ministrul în cadrul unui briefing de presă de la Bruxelles, unde a participat la Consiliul Educaţie, Tineret, Sport şi Cultură.

El a adăugat că acest proces este un dialog constant, “o construcţie de aproximativ 20 de ani, nu doar a României, ci a ţărilor europene, şi după ce se va termina această problemă la nivel european va continua dialogul cu celelalte continente, să se recunoască automat diplomele de la Washington la Bucureşti şi invers”.

Remus Pricopie a mai precizat că pentru a nu avea dificultăţi este important ca persoanele interesate să cunoască procedurile şi că în acest sens “la Ministerul Educaţiei există un organism specializat care poate să pună la dispoziţiile toate informaţiile şi asistenţa necesară pentru ca procesul de recunoaştere a diplomelor să treacă prin regulile stabilite la nivel European”. AGERPRES