pricopie_remus2.jpgMinistrul Educaţiei, Remus Pricopie, consideră că Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) este deja „o şcoală de guvernare” care trebuie să îşi contureze mai clar profilul regional, european şi internaţional.

„SNSPA este deja o Şcoală de guvernare. E adevărat că trebuie să lucrăm pe o conturare şi mai clară a acestui profil regional, european şi internaţional. În lume şcolile recunoscute de guvernare sunt foarte puţine, iar SNSPA a reuşit să intre pe această hartă. (…) SNSPA poate să ofere o şansă pentru fiecare dintre voi. Folosiţi la maxim momentul SNSPA şi veţi ajunge acolo unde vă doriţi”, le-a spus marţi ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, studenţilor acestei Universităţi, la deschiderea anului universitar 2013-2014.

El a mărturisit că a fost inspirat să urmeze cursurile SNSPA de o broşură de prezentare a Universităţii. „Practic, mi-a schimbat viaţa faptul că am venit la SNSPA, fiind inspirat de o broşură simplă alb-negru, dar care radia de informaţii interesante – cursuri relaţii internaţionale, diplomaţie, comunicare, campanii politice, administraţie, management – cursuri pe care cu greu le găseai atunci în alte universităţi”, a mai spus Pricopie care a enumerat unii dintre profesorii pe care i-a avut – Mugur Isărescu, Ioan Mircea Paşcu, Paul Dobrescu, Florin Vasilescu, Nicolae Frigioiu, Cristian Pârvulescu.

El a precizat că este cunoscut în administraţia publică şi în minister mai mult în calitatea de fost profesor, decât în calitate de ministru al Educaţiei. „Oriunde mă duc, în Parlament, la Guvern, în diferite agenţii guvernamentale, cineva vine şi îmi spune: ‘Bună ziua, dom’ profesor’. Acesta mă bucură pentru că e o formă de respect, nu în primul rând pentru mine, ci este o formă de respect pentru instituţie – SNSPA. Acelaşi lucru se întâmplă în ambasadele României”, a adăugat Pricopie.

Ministrul Educaţiei, care nu a dorit să se adreseze audienţei în calitate de ministru, ci de fost absolvent şi de profesor al acestei Universităţi, a explicat că opţiunea unui număr mare de candidaţi pentru SNSPA este susţinută de nivelul academic ridicat şi cadrele didactice exigente. AGERPRES