pricopie-remus5.jpgMinistrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie a declarat miercuri că vizita pe care delegaţia condusă de premierul Victor Ponta o efectuează în SUA marchează începutul unei noi etape a parteneriatului strategic româno-american, etapă centrată pe dezvoltarea relaţiilor economice dintre cele două state.

„Vizita pe care delegaţia guvernamentală a României o efectuează în SUA marchează începutul unei noi etape a parteneriatului strategic româno-american. Dacă până acum, cele două state au reuşit să sedimenteze o relaţie solidă şi eficientă din punct de vedere politico-militar, iată că guvernul Ponta creează premisele dezvoltării relaţiilor economice şi consolidării unei cooperări comerciale favorabile pentru economia României”, a afirmat ministrul Educaţiei prin intermediul unui comunicat de presă remis, miercuri, AGERPRES.

Remus Pricopie a precizat că unul dintre rezultatele concrete ale acestei vizite constă în prelungirea programului de burse Fulbright.

De asemenea, ministrul Educaţiei a afirmat că miercuri a semnat un protocol de cooperare cu Muzeul Memorial al Holocaustului din Statele Unite şi cu Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România ‘Elie Wiesel’.

„Această vizită în Statele Unite are semnificaţii majore şi pentru sistemul educaţional românesc. Pe lângă discuţiile extrem de constructive pe care le-am avut cu reprezentanţii unor mari companii precum IBM sau HP, am reuşit să asigurăm continuitatea unui program extraordinar pentru studenţii, profesorii şi cercetătorii români. Este vorba despre programul de burse Fulbright, care a fost prelungit pentru 10 ani, cu posibilitatea prelungirii, automate, pentru încă 10 ani. De asemenea, astăzi, am semnat un protocol de cooperare cu reprezentanţii Muzeului Memorial al Holocaustului din Statele Unite şi cu Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România ‘Elie Wiesel’, prin care ne propunem, printre altele, să încurajăm integrarea studiului Holocaustului, în special a Holocaustului din România, în curriculumul liceal şi gimnazial”, a susţinut demnitarul. AGERPRES