Interesaţi de concursuri şi proiecte, anul acesta studenţii Facultăţii de Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea “Danubius” Galaţi se vor întâlni cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România în proiectul „Europa Jurnaliştilor din Amfiteatre”.

Acest program se adresează studenţilor şi masteranzilor înscrişi la facultăţile cu profil jurnalistic, aceştia fiind aşteptaţi pe 16 martie la Universitatea „Danubius”, pentru întâlnirea de prezentare a programului „Europa Jurnaliştilor din Amfiteatre” şi primirea instrucţiunilor utile legate de lansarea unui nou concurs.

Urmărind acelaşi traseu al instruirii viitorilor jurnalişti în abordarea şi prezentarea unui subiect de interes în domeniul comunicării pe teme europene, temele concursului propuse studenţilor sunt: promovarea relansării economice; energie şi combaterea schimbărilor climatice; politicile europene în slujba cetăţeanului.

Toţi studenţii care vor decide să răspundă acestei provocări vor trebui să realizeze materiale audio-video pe una dintre aceste teme, materiale care vor fi trimise spre selecţie până la data de 29 aprilie 2011 comisiei alcătuite din experţi ai Reprezentanţei Comisiei Europene în România şi din jurnalişti de prestigiu din domeniul audiovizual specializaţi pe teme europene.

Cele mai interesante proiecte realizate de studenţii Facultăţii de Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea „Danubius”, vor fi premiate până la data de 15 mai şi ulterior vor fi oferite canalelor audiovizuale centrale sau locale, ca materiale ilustrative în diferite emisiuni de profil.

Coordonatorul programului, Mirela Mustaţă, poate fi contactată la telefon: 021.2300724 sau e-mail: mrm@chelgate.com.