Reprezentanti din sase tari participa la derularea unui proiect educational la Bacau

Municipiul Bacau gazduieste profesori si elevi reprezentand licee din Spania, Estonia, Italia, Ungaria, Polonia si Romania, participanti la derularea primei etape a proiectului european Comenius “About Birds in English”.
Pe parcursul unei saptamani, sunt programate intalniri de lucru in scoli si institutii
administrative bacauane, in scopul stabilirii de contacte si al schimbului de bune practici educationale, al favorizarii cercetarii stiintifice si de conservare a mediului, precum si pentru implicarea comunitatii locale in activitatile educative formale si nonformale.

Participantii s-au intalnit, in prima zi a reuniunii, cu prefectul judetului Bacau, Claudiu Serban, care le-a prezentat proiectele institutiei pe care o conduce, realizate in parteneriat cu unitatile scolare bacauane, sub egida “Anul european al dialogului intercultural”. Programul include si excursii in zonele turistice ale judetului, intalniri sportive, participari la spectacole folclorice cu obiceiuri traditionale si o serbare campeneasca. Urmatoarele etape in derularea proiectului vor avea loc in celelalte tari participante, pe parcursul acestui an.