studenti_mare.jpgReprezentanţii Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) şi ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, au convenit în cadrul unei întâlniri desfăşurate la sediul Ministerului Educaţiei ca până la finalul săptămânii să finalizeze partea de propuneri la proiectul de statut al studentului, urmând ca până pe 25 octombrie acesta să fie adoptat, a declarat marţi liderul organizaţiei studenţeşti, Daniela Alexe.

Preşedintele ANOSR a precizat că în acest sens a fost alcătuit un grup de lucru compus din studenţi şi specialişti din MECTS pe învăţământ superior.

„După ce vom finaliza proiectul, acesta va fi văzut de ministrul Daniel Funeriu şi dacă va considera va da un ordin de ministru astfel încât statutul să intre în vigoare”, a explicat liderul ANOSR. Reprezentanţii Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România s-au întâlnit, marţi, cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului pentru a discuta probleme precum statutul studentului, dar şi cele ce ţin de domeniul dimensiunii sociale a educaţiei.

„ANOSR subliniază încă o dată necesitatea finalizării de urgenţă a acestui document şi adoptarea lui prin ordin al ministrului. Adoptarea acestui act va reprezenta un mare pas înainte pentru învăţământul superior din România, pentru prima dată drepturile şi obligaţiile studenţilor ca membri ai comunităţii academice fiind stipulate clar într-un document unitar. Obiectivul principal al ANOSR este ca acest document să fie adoptat în forma propusă de studenţi”, a spus Daniela Alexe.

Totodată, reprezentanţii organizaţiei studenţeşti doresc crearea unui departament în cadrul MECTS care să gestioneze toate serviciile suport oferite studenţilor. „Pentru a eficientiza dar şi a transparentiza procesele de gestionare a serviciilor sociale (referitoare la cămine, cantine, transport, alte servicii sociale), ANOSR va propune MECTS înfiinţarea unei Direcţii pentru Servicii Studenţeşti”, a mai spus Alexe.

Potrivit acesteia, ANOSR va prezenta şi perspectiva sa cu privire la procesul de clasificare a universităţilor şi ierarhizare a programelor de studiu. Studenţii de la ANOSR mai solicită şi stabilirea unor direcţii clare de colaborare între asociaţia studenţească şi MECTS, inclusiv în vederea reglementării unor prevederi introduse în Legea Educaţiei. ”Întâlnirile MECTS cu reprezentanţii legitimi ai studenţilor trebuie să se întâmple cât mai des, iar consultarea acestora trebuie să fie un fapt real, nu doar o simplă prevedere în Legea educaţiei naţionale”, a adăugat liderul ANOSR. AGERPRES