Reprezentantii Universitatii “Al. I. Cuza” din Iasi participa la seminarul Coimbra de la Graz

O delegatie a Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” participa, saptamana aceasta, la un workshop organizat de grupul Coimbra la Graz, Austria.

Rectorul Universitatii Al.I.Cuza din Iasi, prof.univ.dr. Vasile Isan, si prorectorul pe relatii internationale, prof.univ.dr. Henri Luchian, vor lua parte la prezentari si discutii dedicate relatiilor cu universitatile americane.

La seminarul de la Graz participa reprezentanti ai universitatilor aflate in grupul Coimbra, asociatie ce reuneste universitatile cu cea mai bogata traditie din Europa, precum si cei ai unui numar de peste 20 de universitati din Statele Unite ale Americii, inclusiv toate cele 11 universitati de top din Ivy League, respectiv Harvard, MIT, Brown, Columbia.

Rectorul universitatii iesene sustine ca subiectele discutate sunt legate de perspectivele de peste Ocean a schimbarilor survenite in Aria Europeana a Invatamantului Superior, aspectele internationale legate de Procesul Bologna, comparatii intre Austria si Finlanda privind asigurarea calitatii etc. Seminarul Coimbra se va desfasura in zilele de 16 si 17 octombrie.

Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” este membru al Grupului Coimbra din anul 2007, alaturi de alte 37 de universitati de prestigiu din Europa.