Universitatea „Danubius” din Galaţi, la propunerea Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Internaţionale şi a Domnului Rector, Conf. univ. dr. Andy Pușcă, a decis să acorde titlul de Doctor Honoris Causa unui reputat reprezentant al domeniului umanist, Profesorului şi Filosofului Ştefan Afloroaei.

Prof. univ. dr. Ștefan Afloroaei este profesor univ. dr. în Departamentul de Filosofie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, membru corespondent al Academiei Române (din 2015) și conducător de doctorat din 1997, în domeniul Filosofie, specializarea MetafizicăşiHermeneutică, în cadrul Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa care avut loc pe 24 octombrie, în Sala Senatului Universității ”Danubius”, a fost deschisă de către Conf. univ. dr. Mirela Arsith, Președinte al Senatului Universității ”Danubius”.

Invitații speciali ai acestui eveniment, Prof. univ. dr. pr. Gheorghe Popa, Directorul Şcolii Doctorale din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi și Prof. univ. dr. George Bondor, Directorul Şcolii Doctorale din cadrul Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, membri ai Comisiei de elaborare a Laudatio, au transmis mesaje emoționante ”maestrului” creator al unei catedre de hermeneutică, inițiator al Centrului de Hermeneutică, Fenomenologie și Filosofie practică.

Exprimându-și bucuria și emoția de a participa la acest eveniment, domnul Prof. univ. dr. pr. Gheorghe Popa a mărturisit publicului că a învățat, printre altele, de la domnul Prof. univ. dr.Ștefan Afloroaei”sufletul culturii este cultura sufletului” .

O intervenție deosebită a avut și Prof. univ. dr. George Bondor, domnia sa prezentându-l pe maestrul Ștefan Afloroaei atât în sens socratic, omul care scoate din ceilalți, blând și elegant, adevărul și bucuria de a se descoperi pe sine, cât și în sensul clasic al cărturarului care scrie zilnic, pe măsură ce citește, iar gândul propriu se întrepătrunde cu gândul autorilor cu care se delectează și despre maestrul pentru care filosofia este un mod de viață.