Reţeaua şcolară www.reteauaEDU.ro a fost îmbunătăţită şi relansată după 8 ani, aceasta devenind platformă oficială de învăţământ de tip eLearning pentru sute de mii de elevi, studenţi şi profesori. Potrivit unui comunicat de presă, reteauaEDU.ro va realiza, în parteneriat cu instituţiile de învăţământ din România, activităţi şcolare şi extra şcolare precum: postarea lecţiilor/bibliografiei/temelor, evaluarea şi autoevaluarea cunoştinţelor, crearea unor clase virtuale de colaborare între licee, cursuri comune în clasa virtuală, organizarea de proiecte/concursuri/provocări între licee, pregătirea pentru bacalaureat, precum şi accesarea unor finanţări cu fonduri naţionale sau europene precum ROSE.

Practic, realizând în mediul virtual acest schimb de experienţă permanent între instituţiile de învăţământ, se aduce un plus de valoare mediului educaţional românesc, care adoptă astfel instrumente moderne internaţionale de predare, învăţare şi evaluare„, afirmă sursa citată.

În prezent, în România au aderat deja la reteauaEDU.ro peste 700 licee, peste 14.000 liceeni, peste 700 profesori şi peste 500 părinţi. „Într-un fel, platforma este ca o serie de meditaţii la care elevii se ‘duc’ cu plăcere şi care nu îi costa nimic, atât profesorii, cât şi părinţii putând observa rezultate concrete şi evoluţie constantă”, afirmă sursa citată.

Platforma este prezentă în România încă din 2009, ajungând recent şi în Republica Moldova. AGERPRES