Un număr de 30 de specialişti în domeniul educaţiei şi recuperării persoanelor cu deficienţe senzoriale multiple, din instituţii de profil pentru copii, tineri şi adulţi, din zece ţări europene, participă, începând de luni, timp de cinci zile, la o reuniune de lucru la Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere din Cluj-Napoca. Reuniunea este parte a proiectului de parteneriat „Leonardo da Vinci”, care se derulează în coordonarea unei echipe de profesionişti din Islanda.

Evenimentul are ca scop o analiză, la nivel european, a posibilităţilor de utilizare a tehnologiilor de acces, adaptate persoanelor cu deficienţe senzoriale multiple, în vederea facilitării formării şi integrării lor profesionale. În cadrul reuniunii sunt prezentate modalităţile de utilizare Ipad de către persoanele cu deficienţe de vedere şi de adaptare specifică a tehnologiei informaţionale.

Totodată, participanţii fac propuneri în privinţa realizării unui film despre persoanele cu deficienţe senzoriale multiple incluse în proiect şi despre exemplele de bună practică evidenţiate pe durata derulării programului în Marea Britanie, Italia, Finlanda, Ungaria, Olanda, Germania, România, Franţa, Danemarca şi Islanda. La reuniunea europeană de la Cluj-Napoca participă 11 cadre didactice de la Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere. AGERPRES