academia_navala.jpgLa Academia Navală Mircea cel Bătrân a început, miercuri, cea de-a cincea ediţie a Workshopului Internaţional Asupra Materialelor Avansate, Nano şi Biomateriale şi Aplicaţiile, evenimentul, ce se va încheia la sfârşitul acestei săptămâni, reunind peste 30 de specialişti din nouă ţări care dezvoltă cercetări avansate în acest domeniu.

La sesiunea inaugurală a evenimentului academic, rectorul instituţiei gazdă, prof. univ. dr. comandor Octavian Tărăbuţă, a adresat un salut participanţilor subliniind că la reuniunea ştiinţifică sunt prezenţi cercetători din mediul academic, industrie şi institute de cercetare, cu preocupări comune în domeniul materialelor organice fotonice şi aplicaţiile lor.

„Această manifestare ştiinţifică reprezintă o oportunitate unică pentru discuţii multidisciplinare asupra diferitelor probleme din domeniu, pentru analizarea limitărilor întâlnite în elaborarea materialelor cu proprietăţi optice non-liniare, dar şi pentru potenţialele lor aplicaţii, implicând chimişti de sinteze organice şi polimeri, fizicieni, ingineri în ştiinţa materialelor. O astfel de abordare transdisciplinară este absolut necesară, întrucât tema presupune interacţiunea şi întrepătrunderea de expertize şi de excelenţe ştiinţifice în numeroase domenii complementare”, a afirmat rectorul academiei de marină din Constanţa.
Manifestarea ştiinţifică este organizată de Universitatea Politehnica Bucureşti – Centrul de Cercetări pentru Protecţia Mediului şi Tehnologii Ecologice şi, conform programului, va fi analizat stadiul actual al acestui domeniu cu o dezvoltare deosebit de rapidă, prezentându-se, totodată, ultimele realizări ale cercetătorilor de prestigiu din Coreea de Sud, Franţa, Italia, Japonia, Republica Moldova, Olanda, Polonia, România şi SUA.

Concomitent cu workshopul, ce se desfăşoară în perioada 21 – 25 septembrie, la Academia Navală Mircea cel Bătrân are loc şi cea de-a cincea întâlnire româno-franceză pe această tema cercetărilor de vârf în domenul nano şi biometrialelor. AGERPRES