colegiul_alecsandri_bacau.jpgColegiul Național „Vasile Alecsandri” este un liceu din municipiul Bacău recunoscut pe plan județean și național, care s-a impus definitiv în peisajul învăţământului băcăuan – şi nu numai – atât prin valorizarea pertinent ştiinţifică a relaţiilor esenţiale între predare – învăţare – evaluare, cât şi prin interese pentru strategiile didactice moderne din perspectiva optimizării proceselor instruirii în funcţie de noua fizionomie a personalităţii elevului. Corpul profesoral de elită al colegiului a avut și are în vedere generarea şi stimularea unui fond motivaţional favorabil învăţării activ participante, deci unei motivaţii intrinsece mult sporite a elevilor, stimularea curiozităţii intelectuale a acestora, prin cercetare, studiu şcolar şi extraşcolar temeinic, prin formarea unei conduite implicative, prin valorificarea optimală a disponibilităţilor fiecărui elev şi profesor, deopotrivă în sfera atât de complexă şi mobilă a formării unei personalități.

În acest an școlar toate acestea s-au reliefat în rezultatele excelente la fazele naționale ale olimpiadelor școlare- două locuri I – unul la psihologie, altul la germană, un loc II la italiană, un loc III la engleză și o medalie de argint la matematică, pe lângă mențiuni și premii speciale, dar mai ales în promovarea de 100% a examenului de bacalaureat pentru cei 247 de absolvenți. Doar alte 42 de licee din țară au reușit această performanță. Există și un elev cu media 10, Ilie Lorena, dar eforturile echipei manageriale, alcătuită din cei doi directori, prof. Călin Leon Boambă și prof. Elena Loredana Ghelasă, ale întregului corp profesoral al colegiului au fost concertate în special, pentru reușita tuturor elevilor la examenul de bacalaureat, deosebit de important în viața lor, practic, acesta fiind poarta spre viitoarea carieră.

”Succesul din prima sesiune a examenului din 2015 a poziționat Alecsandriul pe locul 4 pe țară, la acest capitol pe primul loc se află Colegiul Sf. Sava, care are 281 elevi. Noi, din punctul acesta de vedere, al numărului de elevi (247), și al promovabilității de 100%. Acest fapt demonstrează că un liceu poate să aibă foarte multe clase și, în același timp, standardul educației să fie la un nivel foarte înalt.La simulare promovabilitatea a fost undeva la 90%, dar de pe atunci existau semne pozitive. Acolo unde elevii încă nu apucaseră să-și atingă standardele atât personale, cât și criteriile obiective pentru nivelul clasei a XII-a, profesorii au intervenit oportun în scopul remedierii acestor neajunsuri”, afirmă directorul colegiului,profesorul Călin Leon Boambă.