bacalaureat5.jpgAbsolvenţii de liceu care au depus contestaţii la examenul de bacalaureat îşi pot afla media finală joi în urma soluţionării contestaţiilor, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului .

Experienţa anilor trecuţi arată că procentul de promovabilitatea în Bucureşti în urma soluţionării contestaţiilor a crescut cu 0,5 până la 1%. Un număr de 8.250 de contestaţii au fost depuse în Capitală în urma examenului de Bacalaureat, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu.

Potrivit acestuia, cele mai multe contestaţii au fost înregistrate la matematică, dar „nu sunt îndreptăţite”, întrucât notele obţinute erau foarte mici, de 2 şi chiar 3. „În bună parte contestaţiile nu sunt justificate pentru că s-au luat note mici, de 2 şi 3”, a spus Banu. Numărul contestaţiilor depuse anul acesta la bacalaureat este mai mare cu 3.000 faţă de cele obţinute anul trecut. Promovabilitatea la prima sesiune a examenului de bacalaureat în Capitală a fost de doar 58,92%, cu 17 procente mai mică decât în anii anteriori.AGERPRES