doctorita.jpgAbsolvenţii facultăţilor de medicină şi farmacie care au participat la examenul de Rezidenţiat vor afla rezultatele finale vineri, 25 noiembrie, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii remis miercuri.

Alegerea locurilor şi a centrelor de pregătire pentru rezidenţii care au obţinut punctaj de promovare la concursul pe loc se va desfăşura în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră în toate centrele organizatoare, pe baza punctajului şi a clasificărilor din centrul universitar respectiv. Locurile vor fi afişate pe 24 noiembrie, după ora 14, atât pe pagina de web www.rezidenţiat.info, cât şi pe site-urile universităţilor de medicină şi farmacie din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Craiova şi Tîrgu Mureş.

Astfel, duminică, 27 noiembrie, în intervalul orar 9,00-21,00, se va realiza repartiţia pentru alegerea locurilor şi a centrelor de pregătire în rezidenţiat a candidaţilor care au obţinut punctaj de promovare şi au concurat pe loc, urmând ca a doua zi să fie distribuite locurile rămase disponibile la finalul primei zile de raportare. Marţi, 29 noiembrie, la ora 9,00, în cadrul direcţiilor de sănătate publică care au publicat posturile la concurs începe repartiţia candidaţilor care au obţinut punctaj de promovare şi au concurat pe post. Până în prezent, concursul de Rezidenţiat s-a desfăşurat fără incidente, conform raportărilor realizate de centrele organizatoare.

Ministerul Sănătăţii a organizat în data de 20 noiembrie concursul de Rezidenţiat. Spre deosebire de anii trecuţi, acesta s-a desfăşurat, descentralizat, în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Tîrgu Mureş şi Timişoara. În sesiunea din 2011, s-au înscris la concurs 5.025 de absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie, care au concurat pe 3.810 locuri şi posturi – 2.998 locuri şi 812 posturi. Dintre cele 2.998 locuri în rezidenţiat scoase la concurs, 2.600 locuri au fost pentru medicină, 290 locuri pentru medicină dentară şi 108 pentru farmacie. Cei mai mulţi candidaţi au optat pentru a susţine concursul în centrele din Bucureşti (1.773), Cluj-Napoca (821) şi Iaşi (770). Restul candidaţilor au optat pentru Timişoara (601), Craiova (552), Tîrgu Mureş (508).

În premieră, subiectele de examen au fost proprii pentru fiecare universitate, dar bazate pe o tematică comună şi respectând o metodologie unică, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Anul acesta, Ministerul Sănătăţii a pus accent pe pregătirea medicilor în specialităţile deficitare. Astfel, posturile scoase la concurs au fost în principal pentru medicina de urgenţă, ATI, neonatologie, oncologie, farmacie clinică, specialităţi unde nu există în prezent o acoperire suficientă cu personal calificat. AGERPRES