RIUF – cel mai mare târg de universităţi din Europa de Est, va avea loc în octombrie la Bucureşti, Constanţa şi Timişoara

riuf_2011.jpgTinerii interesaţi de costurile de şcolarizare în străinătate şi de bursele disponibile pot participa la Romanian International University Fair (RIUF), cel mai mare târg de universităţi din Europa de Est, eveniment ce va avea loc pe 19 şi 20 octombrie la Sala Palatului din Bucureşti, pe 22 octombrie la Constanţa şi pe 24 octombrie la Timişoara.

“Aproximativ 5.000 de români pleacă anual la studii în străinătate. Deşi costurile de şcolarizare în străinătate sunt considerate mari pentru nivelul economic al României, state mai puţin puternice economic, precum Bulgaria, trimit aproape de 2 ori mai mulţi studenţi la studii în străinătate. Care este costul real al studiului în străinătate? Cei interesaţi de informaţii privind costurile studiilor în afara ţării, dar şi posibilităţile de finanţare şi bursele disponibile pot veni la RIUF, the Romanian International University Fair, cel mai mare târg de universităţi din Europa de Est”, se arată într-un comunicat al organizatorilor transmis.

Potrivit sursei citate, dacă studentul rămâne să muncească în aceeaşi ţară în care a studiat, îşi poate plăti taxele de şcolarizare aferente celor 3 ani de facultate destul de repede. Astfel, presupunând că va obţine un venit mediu lunar constant, îşi poate plăti cursurile în Franţa după numai 8 zile de muncă, în Germania în maximum 29 de zile de lucru, iar în Olanda în cel mult 50.
Pentru a plăti şcolarizarea în Marea Britanie ar fi necesare cel puţin 324 de zile, însă guvernul britanic acordă un împrumut de 100% din taxa de şcolarizare tuturor studenţilor din Uniunea Europeană. Astfel, costurile de şcolarizare sunt plătite în tranşe mai mici, după terminarea facultăţii, şi doar după găsirea unui loc de muncă cu un salariu ce permite rambursarea.

La RIUF, zeci de universităţi de pe patru continente (Europa, Asia, Australia şi America) vor fi prezente pentru a răspunde întrebărilor puse de tinerii români despre studiul în străinătate. Aceştia vor putea să afle mai multe detalii despre tipurile de programe şi posibilităţile de angajare după facultate, despre taxele de şcolarizare şi finanţare, precum şi despre facilităţile disponibile în timpul studiilor.
Vizitatorii târgului vor beneficia de consultanţă gratuită pentru realizarea dosarului de aplicaţie pentru studii în străinătate, dar şi în carieră, pentru a înţelege care sunt domeniile către care să se îndrepte, în funcţie de abilităţile lor.

Pentru a putea participa la ediţiile RIUF Bucureşti, Constanţa sau Timişoara este necesară înscrierea pe site-ul evenimentului. AGERPRES