riuf_2013_afis.jpgElevii şi studenţii din zona Moldovei interesaţi să studieze la cele mai prestigioase universităţi din ţară şi străinătate vor avea prilejul ca joi să participe la cel mai mare târg de profil – Romanian International University Fair (RIUF), eveniment care se va desfăşura în intervalul orar 10,00-18,00.

Coordonatorul regional RIUF Anca Gâlcă a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că anul acesta 35 de universităţi din ţară şi străinătate şi-au anunţat participarea la târg. Potrivit sursei citate, anul acesta vor participa la RIUF Iaşi şi Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” şi Universitatea Tehnică din Iaşi. De asemenea, Princeton University şi MIT (universitate plasată pe locul I în topul mondial QS) vor participa la RIUF Iaşi. Astfel, elevii şi studenţii din zona Moldovei vor avea ocazia să discute cu reprezentanţii celor două universităţi de top.

Lista expozanţilor RIUF Iaşi include şi universităţi din Olanda, Marea Britanie, Germania, Belgia, Suedia, Danemarca, Franţa şi România. “Romanian International University Fair este cel mai mare târg de universităţi din România şi estul Europei şi este singurul din zona Moldovei. Se vor prezenta informaţii despre procesul de admitere, ce condiţii trebuie să îndeplineşti. Universităţile vin cu studenţi români care vor povesti cum este viaţa de student de acolo. Tot în ziua RIUF Iaşi, vizitatorii vor putea participa la Ziua Porţilor Deschise cu ocazia RIUF. Cu acest prilej, fiecare universitate a pregătit un program special. Cei care doresc vor vizita săli de curs, laboratoare unde se pot vedea experimente în direct”, a spus Anca Gâlcă.

Târgul Internaţional de Universităţi RIUF facilitează contactul universităţilor cu tineri interesaţi de continuarea studiilor atât în România, cât şi în străinătate. În cei nouă ani de activitate, peste 250 de instituţii academice au interacţionat în cadrul RIUF cu peste 100.000 de elevi, studenţi, absolvenţi de facultate şi tineri profesionişti în căutare de programe educaţionale. AGERPRES