rmgc.jpgCompania Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) a încheiat un parteneriat oficial cu Federaţia Română de Rugby, urmând să suporte o parte din cheltuielile FRR şi ale echipei naţionale, după ce, la începutul anului, un demers asemănător a fost încheiat cu echipa de fotbal CFR Cluj.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de către RMGC, compania va deveni şi sponsorul Cupei României la rugby, competiţie care se va numi „Cupa României Roşia Montană Gold Corporation”.

Directorul general al RMGC, Dragoş Tănase, fost practicant al acestui sport, consideră că, ‘într-un fel, există lucruri în comun între rugby şi minerit’, şi anume că ‘îţi trebuie minte ageră, braţe şi picioare puternice, iar dacă le pui la treabă serios şi cu fair play, la capătul drumului te aşteaptă aurul”.

„Federaţia Română de Rugby şi echipa naţională muncesc mult şi obţin rezultate remarcabile. România a fost prezentă la toate cele şapte campionate mondiale de rugby de până acum, performanţă egalată în sportul autohton doar la handbal feminin. Noi credem că e timpul ca acest lucru să fie ştiut de mai multă lume decât până acum”, a arătat directorul general al RMGC.

Potrivit comunicatului, preşedintele FRR, Alin Petrache, consideră binevenită implicarea noului partener în susţinerea federaţiei. „Echipa naţională are nevoie de susţinere pentru a se consolida şi pentru a atinge din nou marea performanţă. (…). Un astfel de sprijin ne motivează să fim mai buni la fiecare antrenament şi la fiecare meci”, a declarat Alin Petrache.

La Campionatul Mondial din 2011, echipa României va evolua în Grupa B, alături de Argentina, Anglia, Scoţia şi Georgia. Parteneriatul cu FRR face parte dintr-o amplă platformă a companiei – „Aur pentru România” – de susţinere a elitelor româneşti, fie ele din domeniul sportului sau din alte domenii. RMGC intenţionează să exploateze zăcământul auroargintifer de la Roşia Montană, din Munţii Apuseni. AGERPRES