negoita_campeanu.jpgBursele liceenilor care domiciliază şi învaţă în sectorul 3 vor creşte de la 100 la 200 de lei începând de anul viitor, a declarat luni primarul Robert Sorin Negoiţă, care a participat la festivitatea de deschidere a celei de-a treia ediţii a Târgului de ofertă educaţională.

„Ne interesează foarte mult tot ce înseamnă reţeaua de educaţie din sectorul 3, investiţia în educaţie este cea mai bună investiţie pe care o putem face. Reabilităm toate şcolile din sectorul 3 până la sfârşitul acestui an, sper că şi liceele vom reuşi să le reabilităm pe toate. Dacă celelalte sectoare sunt în scădere pe număr de elevi, din cauza natalităţii scăzute, noi, în sectorul 3, suntem în mare urcare ca număr de elevi. Chiar dacă avem cel mai mare buget de burse care a existat vreodată în Bucureşti, cele mai multe şi cele mai mari burse, vreau să anunţ că începând cu anul viitor vor creşte bursele pentru liceeni. Trebuie să vă înscrieţi în sectorul 3 la licee, pentru că altfel nu vă putem da burse şi în afară de faptul că trebuie să luaţi media cel puţin 8,50, mărirea burselor se va face doar pentru elevii care locuiesc în sectorul 3”, a precizat edilul.

Potrivit acestuia, bursa va fi mărită de la 100 la 200 de lei. „Bursa care în prezent este 100 de lei o vom dubla şi va fi de 200 de lei. Şcolile gimnaziale care dau un procent mare de elevi la liceele din sectorul trei vor avea o grijă deosebită din partea primăriei pe tot ce ţine de noi”, a afirmat Negoiţă. El a menţionat că numărul elevilor înscrişi la clasa pregătitoare a crescut mult.

Negoiţă a mai spus că în prezent peste 9.000 de elevi din sectorul 3 din învăţământul primar, gimnazial şi liceal beneficiază de burse. „Dacă exemplul sectorului 3 în ceea ce priveşte cooperarea dintre autorităţile locale şi şcoală ar fi generalizat, tot sistemul de educaţie ar duce-o mult mai bine”, a susţinut ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Inspectorul general al IŞMB, Florian Lixandru, a felicitat conducerile unităţilor de învăţământ liceal din sectorul 3 pentru modul în care îşi expun oferta în cadrul târgului. „Îmi doresc ca în vară câţi mai mulţi elevi cu domiciliul în sectorul 3 să ocupe un loc la liceele din acest sector”, a spus inspectorul general.

14 licee din sectorul 3 îşi prezintă oferta educaţională pentru anul 2015-2016 la cea de-a treia ediţie a târgului. Potrivit organizatorilor, pe toată durata evenimentului sunt aşteptaţi să viziteze târgul peste 2.200 de elevi ai claselor a VIII-a.

Târgul educaţional, organizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, se desfăşoară în perioada 6-8 aprilie, între orele 9,00 şi 17,00, la Şcoala Gimnazială de Arte nr. 5 din str. Gh. Petraşcu. AGERPRES