România a obţinut nouă medalii, două de aur, cinci de argint şi două de bronz, la cea de-a 37-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică, desfăşurat în sistem on-line.

Potrivit datelor publicate de organizatori, elevul Memiş Edis de la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa intrat în posesia medaliei de aur după ce a obţinut punctajul maxim, terminând primul în clasamentul general. Medalia de aur a fost obţinută şi de Iustinian Cristian Constantinescu de la Şcoala Gimnazială „George Bacovia” din Bucureşti.

Medaliile de argint au fost câştigate de Radu Andrei Lecoiu de la Colegiul Naţional „Ienăchiţă Văcărescu” din Târgovişte, Darius Lazea de la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare, Nguyen Tran Bach şi Diana Ţolu de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, dar şi de Tudor Darius Cardaş de la „Colegiul Naţional AT Laurian” din Botoşani.

De asemenea, Andrei Gheorghe Luca de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Andrei Moldovan de la Şcoala nr. 79 din Bucureşti au obţinut bronzul la ediţia din acest an a Olimpiadei Balcanice de Matematică. AGERPRES