Pe 28 aprilie a avut loc finala națională a Microsoft Office Specialist World Championship 2017. Tânărul câștigător care a obținut participarea la finala mondială, ce va avea loc la Anaheim, California, SUA în perioada 30 iulie – 2 august, se numește Tiberiu Danciu și este elev la Colegiului Național Grigore Moisil din București.

Premierea s-a făcut în prezența Ministrului Secretar de Stat al Ministerului Educaţiei Naţionale, Gabriel-Liviu Ispas, a Consilierului în cadrul departamentului de Informatizare MEN, Gabriel Ioan, a Consilierului Ministrului din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, Gheorghe Sârbu, și a directorului general Microsoft România, Gabriela Matei, precum și a reprezentanților Certipro Education și ai fundației EOS, organizatorii evenimentului.

Cei 31 de candidați au susținut în timpul finalei un examen Microsoft Office Specialist, marea majoritate a participanților obținând un punctaj foarte bun. Primii 3 clasați au înregistrat cu toții punctajul maxim de 1000 puncte, singurul criteriu de departajare în alegerea finalistului rămânând diferența de aproximativ 1 minut între timpii de finalizare a examenului.

Primele 3 locuri au fost ocupate de:

  1. Tiberiu Danciu de la Colegiul Național „Grigore Moisil” din București – Word 2013
  2. Alexandru Gabriel Afloarei de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț, Word 2013
  3. Adrian Muntean de la Liceul de Informatică „Tiberiu Popovici” din Cluj-Napoca, Word 2013

 

Îmi face mare plăcere să fiu prezent la acest eveniment. Educația în România înseamnă valoare, înseamnă plusul pe care îl aduc în fiecare an generațiile din ce în ce mai competente pe care încercăm să le creștem și să le formăm.  Este foarte important să arătăm exemplele pozitive pe care le avem în educație: profesorii care muncesc și care vă ajută pe voi, dragi eleve și elevi, să fiți mai buni în fiecare zi, dar și efortul vostru și efortul familiilor voastre de a vă susține. Valoarea trebuie să fie ceea ce ne definește și voi ne-ați dovedit valoarea voastră, ne-ați arătat performanțele voastre și sunt convins că nu doar în competițiile naționale, ci și în cele internaționale veți avea la fel de mult succes ca astăzi, aici. Vă felicit pe toți, organizatori, profesori, elevi deopotrivă, vă doresc succes și să nu vă opriți niciodată din demersul de a deveni din ce în ce mai buni,” a declarat Ministrul Secretar de Stat al MEN, Gabriel-Liviu Ispas.

Toți elevii și studenții din România, cu vârsta cuprinsă între 13 și 22 de ani și care sunt înscriși într-o instituție de învățământ acreditată au fost eligibili să participe la categoriile de concurs Microsoft Word, Excel și PowerPoint pentru Office 2013 și 2016. Dintr-un total de 406 examene susținute, 103 candidați au întrunit criteriile de calificare și au susținut examenele până la termenul limită. Dintre aceștia, 34 de elevi și studenți s-au calificat și 31 s-au prezentat la etapa națională a campionatului.

Ceea ce probabil nu știți este faptul că Microsoft Office Specialist este una dintre cele mai de success certificări IT din lume, fiind susținute peste un million de astfel de examene pe an în întreaga lume. În acest context ați putea crede că este un examen ușor care oferă o certificare lipsită de importanță. Dar voi știți, ca și mine de altfel, că aceste probe nu sunt banale, Microsoft Office Specialist fiind o certificare recunoscută internațional, destul de dificil de obținut. Iar anul acesta nivelul de dificultate a fost cel mai ridicat din ultimii ani, așa că vă felicit pe toți cei care ați ajuns  în finală”, a spus David Charles Ford, Director al Certipro Education și co-organizator al evenimentului.

Microsoft Office Specialist World Championship (MOSWC) 2016 este un eveniment prestigios care atrage elevi și studenți din toată lumea, Microsoft România finanțând participarea reprerzentantului României la finala mondială. Ediția din 2016 a atras peste 700.000 de candidați unici din 121 de țări care și-au demonstrat competențele de utilizare a produselor Microsoft Office, iar 149 de candidați au intrat în finala mondială.

Mai multe detalii despre Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2017 găsiți pe www.moschampionship.com