La 22 de ani, Toma Rareș are deja 4 ani de experiență în domeniul antreprenoriatului. A creat 2 startupuri cu acesorii bărbătești, TOMbox și Timmy, ce au avut încasări de câteva mii de euro după primele luni de la lansare. Cravatele, batistele și șosetele create de echipa sa au ajuns la sute de oameni, printre care și vedete precum Nicoleta Nucă sau Vlad Drăgulin. Fiind un student venit din provincie la cursuri, Toma Rareș a identificat o altă problemă: în fiecare an avea situații neplăcute atunci când se muta, deoarece nu găsea o persoană de încredere cu care să stea în chirie. Plecând de la această problemă, a creat o platformă gratuită care vrea să vină în ajutorul celor care își caută coleg de apartament, un fel de ”Uber pentru apartamente/persoane”.

Roombuddy este un startup început în România și reprezintă o platformă cu o interfață prietenoasă, care vine în ajutorul celor care își caută coleg de apartament. Căutarea unui coleg de apartament poate fi o sarcină grea și consumatoare de timp, iar atunci când locuiești cu persoane potrivite, nu împarți doar spațiul în care locuiești, ci împărtășești și din viața personală.

“Proiectul a fost lansat pe data de 8 septembrie 2019 și a fost vizitat până în prezent de peste 40.000 de utilizatori. Ideea a venit atunci când foștii colegi de apartament s-au mutat și am fost nevoit să-mi caut pe altcineva cu care să îmi împart chiria. Am pornit căutarile pe paginile de Facebook și pe OLX, însă fără succes. Detaliile care mă interesau, precum dacă persoana cu care urmează să mă mut are un loc de muncă stabil, daca fumează sau dacă acceptă animale de companie, nu erau prezente acolo. Voiam să ajung prin câteva click-uri la anunțurile și persoanele cu care aș fi dorit să îmi împart o perioada din viață. Așa a luat naștere roombuddy”, explică Toma Rareș.

Pe lângă detaliile apartamentului, precum prețul chiriei sau numărul de camere, utilizatorul poate adăuga detalii despre el, cum ar fi ora de trezire, programul de muncă, pasiuni, dar și alte detalii pe care ar dori să le gasească la următorul coleg de apartament: de exemplu, dacă este fumător sau dacă acceptă animale de companie. De asemenea, a fost dezvoltată de curând și opțiunea de “Match”, un configurator de înghețată prin care îți poți găsi coleg de apartament cu aceleași gusturi. În cadrul acestui configurator, poți selecta între 3 tipuri de toppinguri, conuri și arome și reprezintă o modalitate mai amuzanta de a te împrieteni cu eventuali colegi de apartament. Există și opțiunea de review-uri, prin care prietenii sau foști colegi de apartament pot spune mai multe despre persoanele care sunt în cautare de colegi. De curând, a fost lansată și versiunea în engleză a platformei, care cuprinde toate orașele lumii.

“În ceea ce privește planurile de viitor, doresc ca platforma să devină din ce în ce mai cunoscută, atât pe plan național, cât și internațional, să obțin cât mai mult feedback și pe baza acestuia să o îmbunătățesc continuu. După obținerea feedback-ului propus din partea oamenilor, aș dori să fac mai multe opțiuni de “Match” între potențialii colegi de apartament și o zonă de review-uri pentru zonele din orașele populare pentru a putea afla detalii și despre zona în care va urma să te muți”, mai spune fondatorul Roombuddy, Toma Rareș.