centrul cultural rus.jpgUn nou Centru Cultural Rus, dupa cel din Bucuresti, urmeaza sa functioneze in cadrul Universitatii Babes-Bolyai si va avea menirea de a contribui la intensificarea dialogului intercultural si la cunoasterea istoriei si culturii multinationale a popoarelor Federatiei Ruse.
Potrivit UBB, inaugurarea Centrul Cultural Rus va avea loc in prima jumatate a acestui an, activitatea institutiei vizand o extindere a contactelor si a schimburilor culturale si stiintifice dintre Romania si Federatia Rusa.

Capitala tarii gazduieste, din decembrie 2009, primul Centru Cultural Rus din Romania, acesta fiind deschis la Academia de Stiinte Economice. In alocutiunea rostita la inaugurarea Centrului, ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti, Alexandr Anatolievici Ciurilin, a evidentiat ca tinerii din cele doua tari trebuie sa se cunoasca mai bine, vointa lor constructiva fiind esentiala in deschiderea unor colaborari fructuoase in plan economic si cultural, in deceniile care vor veni.


Ambasadorul Alexandr Anatolievici Ciurilin a aratat ca in repertoriul fiecarui teatru din Romania exista cel putin o piesa din creatia unor mari dramaturgi rusi, iar acest fapt releva interesul si simpatia publicului fata de cultura care i-a dat pe Dostoievski, Cehov, Tolstoi, Bulgakov, Esenin sau Puskin. AGERPRES