S-a deschis Conferinţa Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor

biblioteca.jpgConferinţa Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor, manifestare ajunsă la cea de-a 23-a ediţie, care este găzduită anul acesta de Biblioteca Judeţeană ‘Panait Istrati’ Brăila, s-a deschis joi, la Casa Tineretului din Brăila.

Tema acestei ediţii, programată în perioada 18-20 octombrie, la care participă peste 200 de bibliotecari din toată ţara, este ‘Viitorul aparţine bibliotecilor în schimbare’.

‘Conferinţa la Brăila cred că va fi un reper în ceea ce priveşte modul în care arată şi trebuie dezvoltată o bibliotecă. Noi am putut, de-a lungul timpului, să dezvoltăm servicii noi, astfel încât utilizatorii să fie mulţumiţi de modul în care organizăm serviciul de informare şi cel al lecturii publice. Sperăm să fim un model de bună practică, în contextul în care viitorul aparţine bibliotecilor în schimbare’, a declarat directorul Bibliotecii ‘Panait Istrati’, Dragoş Adrian Neagu.
Prezent la Brăila cu această ocazie, consilierul ministrului Culturii Luminiţa Corneanu le-a adresat celor prezenţi la eveniment rugămintea de a-i ‘umple căsuţa de e-mail’ cu problemele punctuale pe care le întâmpină în fiecare judeţ în ceea ce priveşte desfăşurarea activităţii în bibliotecile publice.

‘Vă rog să mă ajutaţi să vă susţin cauza. Dumneavoastră, ca bibliotecari, ştiţi cel mai bine ce se întâmplă în biblioteci. De multe ori am auzit întrebarea: De ce ministerul nu se implică în puncte, puncte? Ministerul nu are de unde să ştie o informaţie, dacă nu îi este transmisă. Dacă nu ştim care este situaţia, nu avem cum să încercăm să schimbăm lucrurile, aşa cum ne-am dori’, a spus Luminiţa Corneanu.

La Conferinţa Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor vor mai fi abordate subiecte precum ‘Cum s-a schimbat biblioteca mea?’, ‘Colaborări locale în folosul comunităţii’, ‘Parteneri la dezbateri profesionale externe’ şi ‘Prin bibliotecile româneşti şi străine’. AGERPRES