Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Gr. T. Popa’ (UMF) Iaşi va avea noua structură a anului universitar, asemănătoare cu cea a Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi, din anul universitar următor.

Prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae, rectorul UMF Iaşi, a declarat marţi că în cadrul şedinţei de luni a Biroului Senat s-a votat modificarea structurii anului universitar întrucât actuala grilă este prea încărcată.

Rectorul UMF Iaşi susţine că în conformitate cu noua structură universitară activitatea didactică se va reduce de la 30 de săptămâni pe an la 28, iar numărul orelor dintr-o săptămână se va diminua de la 30, la 28. Studenţii vor face patru săptămâni de practică de vară, cu şapte zile în plus faţă de anii anteriori. Profesorii care sunt implicaţi în sesiunile de admitere şi licenţă ar putea avea 53 de zile de concediu, fără să se suprapună cu alte activităţi didactice.

Evaluările cât şi restanţele studenţilor vor fi susţinute în luna iulie, iar în luna septembrie se va face repartizarea taxă-buget. Studenţii care beneficiază de burse Erasmus vor avea o sesiune specială pentru susţinerea examenelor care nu pot fi echivalate. AGERPRES