univ_dunarea_galati.jpgUn numar de 3.406 persoane si-au depus dosarele pentru admiterea din acest an la facultatile din cadrul Universitatii „Dunarea de Jos” din Galati. Purtatorul de cuvant al institutiei de invatamant superior, Luiza Serbanescu, a afirmat ca numarul de candidati inscrisi este cu 200 mai mare decat anul precedent.

Cei mai multi candidati, 1.031, s-au inscris la Facultatea de Stiinte Economice, unde concurenta este de 6,4 pe loc. Urmeaza Facultatea de Medicina, unde s-au inscris 609 absolventi de liceu, iar concurenta este de 5,3 candidati pe locurile finantate de stat. Concurenta este si la facultatile de Educatie fizica si sport, Litere, Stiinta calculatoarelor sau Stiinta si ingineria alimentelor.

Recordul de optiuni bifate ii apartine unui candidat care si-a depus dosarul la nu mai putin de sase facultati. La Universitatea „Dunarea de Jos” s-au inscris si cinci olimpici, trei din Galati, unul din Buzau si unul din Tulcea. Ei au ales Facultatile de stiinta si ingineria alimentelor (doi), stiinte economice (doi) si nave (unul). Majoritatea facultatilor organizeaza doar concurs de dosare, astfel incat, in urmatoarele zile, vor fi afisate si rezultatele. Facultatile care organizeaza concurs propriu-zis sunt cele de Drept, Educatie fizica, Medicina si Farmacie – specializarile medicina generala, medicina dentara, farmacie si asistenta medicala -, Arte – specializarile arte plastice, muzica si teatru.

Admiterea se va desfasura intre 17 si 19 iulie. Pentru admiterea in anul universitar 2009 – 2010, numarul de locuri subventionate de la buget, la ciclul de studii universitare de licenta, este de 1.812, dintre care 15 pentru romi, iar cel cu taxa de 2.170.