sala de sport.jpgCei 475 de elevi ai Scolii Generale nr. 18 au cea mai moderna sala de sport din municipiul Sibiu, care reprezinta si cea mai mare investitie intr-o institutie de invatamant realizata anul acesta in oras, estimata la peste un milion de euro, a declarat marti, primarul Klaus Iohannis.

„Acum ne intereseaza si scolile de cartier, nu doar cele din centru. Fara sport, dezvoltarea normala a unui copil nu este posibila”, a spus primarul Iohannis, de profesie profesor de fizica, fost inspector scolar general al Sibiului.

Situata intr-un cartier marginas al municipiului Sibiu, noua sala de sport a fost finantata de Compania Nationala de Investitii, o divizie a Ministerului Educatiei. Construita in doi ani de zile, noua sala de sport se intinde pe o suprafata de circa 1.700 metri patrati. Este pregatita pentru a gazdui intreceri nationale si internationale, la mai multe discipline: volei, baschet, handbal, tenis de camp.

Sala de sport de un milion de euro dispune de 150 de locuri pe scaune, in tribune. Scoala nr. 18 din Sibiu are acum cea mai moderna sala de sport, insa cladirea unde invata copiii este veche de 46 de ani si necesita reparatii. Cladirea urmeaza sa fie reabilitata anul viitor, din fonduri europene. In judetul Sibiu exista 18 sali de sport pentru elevi, situate mai ales in municipiile Sibiu si Medias, dar si in orasele Agnita si Avrig. In scolile din satele si comunele sibiene, elevii nu au sali de sport si fac orele de educatie fizica in curtile scolilor, a precizat, pentru AGERPRES, Constantin Gorun, seful Inspectoratului Scolar Sibiu. AGERPRES