Consiliul Local Satu Mare a aprobat în şedinţa de joi construirea unei săli de sport pentru Colegiul Economic „Gheorghe Dragoş”, investiţia urmând să beneficieze de fonduri europene. Conform proiectului adoptat, colegiul nu a avut niciodată o sală, orele de sport desfăşurându-se în condiţii improprii.

„Este greu de conceput că, la nivelul standardelor actuale, un colegiu de o asemenea anvergură să nu dispună de o sala de sport dotată corespunzător, orele de sport desfăşurându-se în condiţii improprii, greu de imaginat, copiii aleargă pe coridoare iarna, iar vara, în jurul Colegiului, deoarece curtea este una foarte mică. În prezent, în anul şcolar 2013-2014, în cadrul Colegiului Economic Gheorghe Dragoş, sunt înscrişi 967 de elevi în 38 de clase de liceu şi o clasă de învăţământ profesional de 2 ani”, se precizează în hotărâre.

Prin proiect se mai doreşte crearea şi dotarea unor ateliere de lucru pentru elevi în acord cu specialităţile profesionale oferite elevilor: economic şi comerţ, turism şi alimentaţie atât la nivel liceal cât şi profesional.

Valoarea proiectului este de 3,56 milioane lei, din care contribuţia municipiului Satu Mare este de 2%. Proiectul va fi depus spre finanţare prin Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 – „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale” Domeniul major de intervenţie 3.4 – „Reabilitarea /modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”. AGERPRES