Aproximativ 800 de elevi din Sălaj nu au încheiată situaţia şcolară după primul semestru, perioada de încheiere a mediilor fiind însă prelungită până la opt săptămâni în semestrul al II-lea.

„Avem aproximativ 800 de elevi cu situaţia neîncheiată pe semestrul I, dintr-un total de circa 30.000. Pentru un judeţ mic, aşa cum este Sălajul, numărul e destul de mare”, a declarat inspectorul general şcolar, Vasile Bulgărean.

Potrivit acestuia, este vorba de elevi care fie nu au avut acces la dispozitive electronice şi internet, fie nu au dorit să participe la cursurile online.

Ministerul Educaţiei a precizat că la nivel naţional aproximativ 65.000 de elevi se află în situaţie de risc cu privire la neîncheierea mediei pe semestrul I din cauza imposibilităţii de acces la resursele tehnologice – factor principal, la care se adaugă şi alte motive precum neparticiparea la cursuri, situaţii medicale etc.

În acest context, ministerul Educaţiei a anunţat o serie de măsuri, respectiv desfăşurarea de activităţi remediale pe parcursul semestrului al II-lea, cu identificarea surselor de finanţare pentru plata cadrelor didactice, prelungirea perioadei de încheiere a situaţiilor şcolare neîncheiate în semestrul I, de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea şi posibilitatea încheierii mediilor cu minimum două note, indiferent de numărul orelor alocate săptămânal fiecărei discipline. AGERPRES