clasa pregatitoare.jpgTrei şcoli şi două grădiniţe din Sălaj se vor închide, în vreme ce numărul claselor pregătitoare va creşte de la 107 la 139 în viitorul an şcolar, conform planului de şcolarizare pentru anul educaţional 2013-2014.

Potrivit datelor prezentate marţi, inspectorul Rodica Costache din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, în cadrul unei conferinţă de presă, vor fi închise şcolile din Fetindia, Stâna şi Cehei. În primele două din aceste cazuri, sunt doar câte trei elevi/unitate, în timp ce numărul minim de copii înscrişi pentru ca o şcoală să poată funcţiona este de patru. Ca urmare, cei şase copii vor urma cursurile în şcolile cu personalitate juridică la care sunt arondaţi. La Cehei, întrucât unitatea face parte din structura administrativă a Şcolii Horea din Şimleu Silvaniei, s-a decis transportarea copiilor la cursuri în oraş, cu microbuzul.

Vor fi desfiinţate şi grădiniţele din localităţile Bulgari şi Sâncraiu Almaşului, în timp ce Şcoala gimnazială Văleni se comasează cu cea din centrul de comună, Cristolţ. În acest caz, decizia a fost luată şi ca urmare a faptului că, până acum, la Văleni, învăţământul se realiza în condiţii de simultaneitate. Ulterior comasării, şcoala din Văleni va rămâne doar cu ciclul primar.
Rodica Costache a adăugat că în viitorul an şcolar Sălajul va avea 139 de clase pregătitoare, faţă de 107 câte sunt în prezent.

„Implicit, avem acum cu aproximativ 600 de copii pentru mai mult decât în anul şcolar anterior, lucru care se datorează faptului că mulţi au rămas neînscrişi în clasa pregătitoare, la vremea respectivă”, a declarat sursa citată. AGERPRES