Liceele din Sălaj îşi prezintă oferta educaţională pentru viitorul an şcolar, ce include clase de învăţământ dual şi profesional adaptat cerinţelor de pe piaţa muncii, în cadrul unui târg organizat la Zalău, în perioada 26 – 28 martie.

„Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, împreună cu Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Sălaj organizează în fiecare an Târgul Ofertei Educaţionale. Acum prezentăm în perioada 26-28 martie oferta educaţională pentru anul şcolar 2019-2020. La această activitate participă toate unităţile de învăţământ liceal şi profesional din judeţul nostru. Acest eveniment dă posibilitatea tuturor şcolilor de a-şi prezenta şi a-şi promova imaginea în faţa viitorilor absolvenţi ai claselor a VIII-a şi a părinţilor”, a declarat, la festivitatea de deschidere, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Maria Pop.

Potrivit acesteia, oferta de şcolarizare duală şi profesională este adaptată pieţei muncii, în urma discuţiilor cu angajatorii. „La nivelul judeţului Sălaj avem un total de 80 de clase de învăţământ liceal şi profesional. Dintre acestea, 59 sunt pentru clasa a IX-a învăţământ liceal şi 21 de clase pentru învăţământ profesional, respectiv profesional-dual. Este o surpriză învăţământul dual la noi în judeţ, organizat la Liceul Tehnologic Mihai Viteazul. Acolo, în anul şcolar viitor vom avea o clasă şi jumătate pentru învăţământul profesional dual. Sunt multe profile, multe specializări şi calificări, pe care le-am discutat împreună şi cu agenţii economici, deci răspundem şi cerinţelor de pe piaţa muncii”, a subliniat Maria Pop.

Acest eveniment, important pentru orientarea şcolară şi profesională a elevilor de clasa a VII-a şi a VIII-a, se desfăşoară în sala „Dialoguri europene” a Centrului de Cultură şi Artă Sălaj, în zilele de 26 şi 27 martie.

De asemenea, fiecare unitate de nivel liceal din Zalău va participa la „Marşul Carierei” şi îşi va prezenta într-o manieră originală şi atractivă un moment reprezentativ vizând oferta educaţională. Marşul carierei va avea loc joi, pe Platoul de marmură din centrul Zalăului, în public urmând a fi prezenţi elevi de clasa a VII-a şi a VIII-a din şcolile gimnaziale, însoţiţi de consilierul şcolar şi alţi profesori din unităţile şcolare participante. AGERPRES