profesor.jpgMajorarea cu 9% a salariilor cadrelor didactice va fi aplicata de la 1 octombrie, conform protocolului dintre Guvern si sindicatele din invatamant, deci nu va fi amanata pentru 1 noiembrie, aceasta data fiind anuntata eronat de catre premierul Calin Popescu-Tariceanu.

„Majorarea se va acorda conform negocierilor cu sindicatele, in doua etape, cea de la 1 aprilie si cea de a doua la 1 octombrie. Anuntarea termenului de 1 noiembrie a fost o eroare”, a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru.
Premierul Calin Popescu-Tariceanu a anuntat pe 16 septembrie ca majorarea de 9% a salariilor cadrelor didactice va fi acordata de la 1 noiembrie. In ceea ce priveste solicitarea din motiune de majorare cu 50% a salariilor cadrelor didactice, premierul Tariceanu a evidentiat ca toate castigurile salariale trebuie sa fie in acord cu performanta economica. „Nu putem sa marim salariile numai ca sa raspundem unor asteptari, sa zicem, electorale”, a spus el.
Cresterea salariala de 9% este considerata drept „substantiala” de catre premierul Tariceanu, dar si conforma cu „ceea ce poate sa ofere economia romaneasca in acest moment, fara sa fie alterate echilibrele macro-economice”.
Federatiile sindicale din invatamant au cerut, pe 17 septembrie, presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, sa urgenteze procedura parlamentara pentru proiectul de lege prin care se majoreaza cu 50% salariile cadrelor didactice.