Sanctiuni in cazul elevilor constanteni scosi de la ore ca sa distribuie materiale electorale

g_calinescu_cta.jpgConsiliul de administratie si consiliul profesoral al Liceului “George Calinescu” din municipiul Constanta au sanctionat cu avertisment scris si mustrare verbala administratorul si, respectiv, profesorul care au fost implicati in scoaterea a cinci elevi de la ore pentru a distribui materiale electorale.
Potrivit unui comunicat remis presei, de directoarea liceului, Monica Niciporuc, unul dintre angajatii unitatii, muncitor de intretinere, a solicitat unui profesor “sa sprijine descarcarea unor materiale informative, fara a specifica despre ce este vorba in mod concret”, iar profesorul, diriginte al clasei a XI-a C, “a incurajat cinci elevi sa participe la aceasta actiune ce s-a dovedit a fi un demers electoral”. Directoarea liceului mentioneaza ca nimeni din conducerea scolii nu a avut cunostinta de cele intamplate.

“Nu acceptam implicarea in niciun mod in actiuni de natura politica, de aceea regretam incidentul si ne vom asigura ca procesul instructiv-educativ se va desfasura in continuare in limitele legalitatii. In acest sens, la nivelul scolii vom demara o campanie de informare si constientizare a elevilor astfel incat sa refuze pe viitor participarea la actiuni electorale”, se specifica in comunicat.

Pe 7 mai, cinci elevi au fost scosi de la ora de limba romana, dupa ce muncitorul de intretinere a intrat in clasa si “i-a susotit ceva la ureche profesorului care de mai multe ori si-a exprimat la ore optiunea sa electorala”, dupa cum a sustinut unul dintre cei cinci elevi. Potrivit acestuia, muncitorul de intretinere i-a dus pe elevi in afara scolii si le-a dat materiale electorale, instruindu-i sa le distribuie in cutiile postale ale blocurilor si, eventual, trecatorilor.