Având ca obiectiv principal atragerea atenției elevilor asupra importanței învățării limbilor străine și sensibilizarea lor cu privire la valoarea tuturor limbilor vorbite în Europa, Colegiul Tehnic C.F. “Unirea” din Paşcani a organizat, cu prilejul celebrării Zilei Europene a Limbilor, o serie de activități ce au debutat luni, 25 septembrie.

Astfel, pe lângă discuțiile purtate la clasă cu privire la diversitatea lingvistică, plurilingvism sau necesitatea învățarii limbilor străine pe toată durata vieții, elevii, alături de profesorii de limbi străine ai colegiului, au dorit să contribuie la construirea unui ambient cât mai festiv al școlii pe toată perioada săptămânii 25-29 septembrie 2017. La Radio Unirea s-a ascultat muzica în diferite limbi străine, iar elevii talentați ai școlii le-au oferit colegilor lor, pe durata pauzelor, “microrecitaluri” de muzică și teatru în limbă străină.

Miercuri, 27 septembrie, în sala de festivități a Colegiului “Unirea” au fost prezenţi specialiștii de la Centrul de Informare Europe Direct Iași, care au desfășurat o serie de activități alături de elevi, iar săptămâna se va incheia pe 29 septembrie cu o seară de karaoke în limbi străine.