Poliţiştii din judeţul Caraş-Severin au participat luni la ore de dirigenţie în diverse şcoli, prima zi a „Săptămânii prevenirii criminalităţii”, fiind dedicată în special prevenirii delincvenţei juvenile.

Astfel, poliţiştii au participat la acţiuni de prevenire a absenteismului şcolar, de identificare a acelor minori care în loc să petreacă timpul pe băncile şcolii pot fi găsiţi în internet-cafe-uri. Numai în barurile din apropierea şcolilor din municipiul Reşiţa poliţiştii de proximitate şi ordine publică au identificat şi legitimat 48 de tineri, dintre care 34 de elevi, care absentau nemotivat de la orele de curs.

Cu privire la elevii depistaţi în alte locuri decât sălile de clasă, poliţiştii au întocmit informări către conducerea unităţilor de învăţământ la care tinerii au declarat că, teoretic, învaţă. Cu toate că a fost o zi dedicată delincvenţei juvenile, poliţiştii au fost prezenţi şi la o întâlnire cu diriginţii oficiilor poştale din judeţ, pentru a discuta cu aceştia despre prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului. Poliţiştii le-au transmis diriginţilor aspecte cu caracter preventiv legate de securitatea sediilor şi a valorilor pe care le deţin, precum şi măsurile ce trebuie luate pe timpul transportului valorilor şi siguranţa factorilor poştali.

‘Că diriginţii s-au arătat receptivi la mesajele transmise de specialiştii în sisteme de securitate, proximitate şi prevenire o demonstrează şi dialogul purtat cu aceştia, dar şi întrebările adresate poliţiştilor’, a declarat Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin. AGERPRES