olimpiada info.jpgSapte olimpici prahoveni, proaspat medaliati la faza nationala a olimpiadelor scolare, au fost cooptati in lotul national largit pentru a participa la Olimpiada internationala la informatica, a declarat, marti, Nicolae Angelescu, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Prahova.

Elevii prahoveni au obtinut trei medalii de aur, cate una de argint si de bronz si opt mentiuni la Olimpiada nationala de informatica. Angelescu a multumit public profesorilor care au pregatit elevii pentru Olimpiada la informatica, recunoscand insa ca 2009 a fost cel mai slab dintre ultimii ani ca numar de medalii obtinute de elevii din judet.

Pentru prima data, in ultimii trei ani, nu s-a obtinut nici unul din primele trei locuri la discipline cum sunt: matematica, fizica, chimie, biologie, geografie, istorie, religie, limba engleza, limba spaniola si stiinte socio-umane.

Judetul Prahova a obtinut, in acest an, 15 locuri I, 11 locuri II, 14 locuri III, 17 mentiuni speciale si 73 de mentiuni. Procentul de elevi care au obtinut premii si mentiuni este destul de mare, existand 139 de castigatori din cei 156 de elevi participanti la olimpiade, a mai precizat inspectorul general al IS Prahova, dar numarul total de laureati este cu 21 mai mic fata de cel de anul trecut. Daca, la stiintele exacte, prahovenii nu au excelat in acest an la olimpiade, in schimb au obtinut cate trei locuri I la arte vizuale si discipline tehnologice, si doua locuri I la concursul de calificari profesionale. Nicolae Angelescu a mai anuntat ca exista inca doi elevi prahoveni care au fost cooptati in lotul national la biologie, chiar daca au obtinut doar mentiune la Olimpiada nationala.