caprita doru.jpgInspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea susţine că în anul şcolar viitor în unităţile de învăţământ din oraşele Tulcea şi Măcin se vor înfiinţa cel puţin şase clase pentru elevii care doresc să urmeze cursurile unei şcoli profesionale.

„Am avut o discuţie cu directorii unităţilor de învăţământ din judeţ Tulcea şi reacţia a fost peste aşteptări. Directorii ne-au spus că îi vor încuraja pe elevi să urmeze cursurile acestor şcoli, iar ca urmare a întâlnirii avute estimăm că vom avea pentru început cel puţin şase clase, respectiv 100-150 de elevi la aceste clase”, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PDL, inspectorul general al ISJ, Doru Căpriţă.

El a mai spus că deja unele unităţi de învăţământ au solicitat necesarul de forţă de muncă unor agenţi economici, aceştia exprimându-şi interesul faţă de viitoarele şcoli profesionale. ‘Aşteptăm în continuare cererea agenţilor economici pentru ca elevilor să nu le mai vindem speranţe, ci să le oferim o şansă concretă pe piaţa forţei de muncă’, a menţionat inspectorul general Doru Căpriţă.

În opinia sa, o eventuală măsură de reorganizare a teritoriului administrativ al României nu ar trebui să afecteze instituţia pe care o conduce în momentul de faţă, în condiţiile în care o evaluare a Banca Mondială arată că ISJ-urile şi-au dovedit utilitatea.
‘Ceea ce se va întâmpla se va decide la nivel politic, dar studiul Băncii Mondiale relevă eficienţa activităţii desfăşurate de aceste instituţii’, a conchis inspectorul general al ISJ, Doru Căpriţă. AGERPRES