olimpiada_stiinte.jpgElevii români participanţi la a IX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe pentru juniori, desfăşurată în perioada 30 noiembrie – 10 decembrie, la Teheran, au obţinut şase medalii de argint. Practic, toţii componenţii lotului au reuşit performanţa de a intra în posesia unui premiu, palmaresul din acest an fiind superior celui precedent.
În 2011, în Africa de Sud, olimpicii români au cucerit două medalii de argint şi patru de bronz.

Autorii acestei notabile performanţe sunt: Diana-Andreea Catană (clasa a IX-a / Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa), Ruxandra Tesloianu (clasa a X-a / Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi), Dan Mircea Mirea (clasa a X-a / Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova), Adrian Mihai Radu (clasa a IX-a / Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu), Tiberiu Alexandru Pană (clasa a X-a / Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti), respectiv Andrei Iliescu (clasa a IX-a / Liceul Internaţional de Informatică din Capitală).

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori este un concurs de tip integrativ în care elevii susţin trei probe (două teoretice individuale şi una practică, pe echipe, formate din 3 membri) la trei discipline (chimie, biologie şi fizică). La ediţia din acest an au fost prezenţi 165 de elevi din 35 de ţări.