balcaniada_matematica.jpgLotul olimpic de juniori al României a obţinut şase medalii (două de aur şi patru de argint) la a XVI-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, desfăşurată în Grecia (Veria), în perioada 25 – 29 iunie 2012, informează MECTS.

Medaliile de aur au fost cucerite de Laurenţiu Ioan Ploscaru (clasa a VIII-a/Şcoala cu clasele I-VIII „Take Ionescu” din Râmnicu Vâlcea), care a obţinut şi punctaj maxim, şi de Andrei Teodor Andronache (clasa a VIII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).
Medaliile de argint au revenit următorilor elevi: Raluca Dărăuţă (clasa a VIII-a/Şcoala cu clasele I-VIII „Al. I. Cuza” din Bacău), Vladimir Ioan Vîntu (clasa a VIII-a/Liceul Teoretic Ovidius din Constanţa), Ovidiu Avădanei (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi) şi Paul Ioan Stoienescu (clasa a VII-a/Şcoala cu clasele I-VIII nr. 7 din Bucureşti).

„Ca semn de preţuire a acestei performanţe, secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, Victor Stelian Fedorca, i-a sunat astăzi, 29 iunie, pe toţi membrii delegaţiei, inclusiv profesorii care i-au pregătit pe aceşti elevi, şi i-a felicitat pentru aceste rezultate remarcabile”, a precizat MECTS în comunicatul de presă.

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (OBMJ) este un concurs anual destinat elevilor din statele situate în zona balcanică. În clasamentul neoficial pe naţiuni, România a ocupat poziţia a II-a. AGERPRES