medalie.jpgLotul olimpic de chimie al României a obţinut cinci medalii de argint şi una de bronz la a 45-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie ‘D. Mendeleev”, desfăşurată în perioada 24-30 aprilie, la Moscova, informează un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului remis luni.

Medaliile de argint au fost cucerite de Dan Mihai Mercea (clasa a XII-a/ Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” din Oradea, medaliat cu bronz la ediţia precedentă), Cristina Florina Zotică (clasa a XII-a/Liceul Teoretic Ovidius din Constanţa), Claudia-Mihaela Pop (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Silvania” din Zalău, medalie de bronz în 2010), Andreea-Georgiana Scoban (clasa a XII-a/Colegiul Naţional Iaşi) şi Alexandru Grozavu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Grigore Moisil” din Oneşti). Medalia de bronz a fost adjudecată de Ana Maria Istrate, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi.


Competiţia din acest an a reunit 98 de elevi din 16 ţări. Concursul a constat în trei probe a câte cinci ore – două probe teoretice şi o probă practică. AGERPRES