Schimbarea directorului, joi, la Şcoala gimnazială ‘Alexandra Nechita’ din municipiul Vaslui a devenit motiv de scandal între profesorii instituţiei de învăţământ şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui.

Aproximativ 50 de cadre didactice s-au adunat în sediul şcolii pentru a-şi exprima nemulţumirile în faţa şefilor ISJ Vaslui şi în faţa noului director al gimnaziului, Florinel Moraru. Dascălii de aici nu vor să îl accepte în fruntea unităţii de învăţământ pe noul director. Pentru a aplana starea conflictuală existentă în prezent la gimnaziul vasluian, inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui, Vasile Ursanu, le-a promis cadrelor didactice că situaţia va fi adusă şi la cunoştinţa ministerului.

‘Eu am luat act de nemulţumirile profesorilor şi voi transmite problema mai departe la minister’, a declarat joi, pentru AGERPRES, Vasile Ursanu. Florinel Moraru a ocupat până joi funcţia de director la şcoala din comuna vasluiană Soleşti. ‘Nu am nimic cu omul Florinel Moraru, fiindcă nu-l cunosc. Dar nu e normal să fie adus un director din afara şcolii. Avem destui oameni competenţi să conducă această unitate. Inspectoratul trebuia să se consulte şi cu noi când s-a luat această decizie. Moral era ca domnul Moraru să vină în şcoală şi să ne întrebe dacă va fi acceptat de colectivitate pentru a opta pentru funcţia de director. Sperăm ca şefii de la ISJ să repare această greşeală şi să numească pe cineva dintre noi’, a declarat Lenuţa Stroe, cadru didactic la Şcoala ‘Alexandra Nechita’.


Şi fostul director al unităţii de învăţământ, Melu Iacob, a avut o atitudine ostilă faţă de noul şef.
‘Este imoral ce s-a întâmplat astăzi. La rezultatele pe care le are această şcoală, inspectoratul putea să numească director pe cineva din interior. Legal este corect ce s-a întâmplat, dar moral e ca şi cum aceşti dascăli ar fi primit o palmă de la cineva. Suntem un caz unicat, fiindcă în nicio şcoală nu s-a mai întâmplat aşa ceva’, a declarat Melu Iacob. Dascălii revoltaţi sunt decişi să meargă mai departe şi să depună memorii la minister, pentru a-l îndepărta de la conducere pe Florinel Moraru. Noul director i-a asigurat pe protestatari că a venit în şcoală ca un continuator al lucrurilor bune înregistrate până acum. ‘Vă mulţumesc pentru primirea avută, dar nu e normal să vorbeşti aşa despre cineva pe care nu-l cunoşti. Vă asigur că vom colabora foarte bine şi vom reuşi să facem lucruri frumoase împreună’, a afirmat Florinel Moraru. AGERPRES