univ_petrol_ploiesti.jpgScandalul diplomelor falsificate de la doua universitati din Alexandria se extinde si la Universitatea Petrol-Gaze (UPG) din Ploiesti.

Potrivit unor surse din cadrul institutiei de invatamant, un profesor implicat in falsificarea diplomelor ar fi activat la UPG Ploiesti. La Universitatea Petrol-Gaze Ploiesti a fost deschisa o ancheta interna cu toate ca rectorul UPG Ploiesti, Vlad Ulmanu, sustine ca acel cadru didactic nu lucreaza si nu a lucrat niciodata la universitatea ploiesteana.

Scandalul a fost declansat in momentul cand s-a descoperit ca mai multi angajati ai universitatilor Alexandru Ghica si Europa ECOR din Alexandria, doua facultati in curs de lichidare, ofereau diplome de absolvire, desi multi dintre studenti nu aveau nici macar diploma de bacalaureat. Pentru intocmirea dosarului necesar sustinerii examenului de licenta la universitati acreditate, cei suspectati ar fi perceput sume cuprinse intre 3.000 si 3.500 de euro, la care se mai adaugau alti 600 de euro pentru cei care doreau sa obtina diploma, fara a sustine insa examenul de licenta.

In ancheta a fost vehiculat si numele UPG Ploiesti, printre universitatile care au organizat examene de licenta pentru cei care au obtinut diplome false. Conducerea institutiei sustine ca singurul motiv ar fi ca Universitatea de Petrol-Gaze a organizat examene de licenta si pentru studentii care au terminat facultati neacreditate. Daca acestia au ajuns insa la UPG cu acte false, nimeni nu stie insa.

”Daca exista un fals grosolan ne putem da seama, dar daca documentele sunt confectionate cu tehnica anului 2009 cred ca e dificil si numai ochiul unui specialist ar putea sa sesizeze un document fals”, este de parere rectorul Universitatii Petrol-Gaze Ploiesti, Vlad Ulmanu, care a mai anuntat ca a fost declansata o ancheta interna. Din primele cercetari desfasurate la universitatile suspectate ca au eliberat diplome false s-a ajuns la concluzia ca exista peste 15.000 de absolventi care au obtinut in acest mod diplomele.