scheffal_tabara.jpgFirma Scheffal & Scheffal prezintă 20 de motive pentru care părinții ar trebui să pună un mare accent pe trimiterea copiilor lor în tabere. “Taberele sunt primul pas către independenţa unui copil, pas extrem de important în viaţa viitorului adolescent şi adult”, a spus Genela Scheffal, Managing Parnter Scheffal & Scheffal.

O tabără bine organizată aduce copiilor cu vârste între 6 și 14 ani trei categorii de beneficii – le stimulează aptitudinile sociale (calitățile de conducător, spiritul de comunitate, capacitatea de socializare), le formează caracterul (prin dezvoltarea responsabilității, creativității, adaptabilității, flexibilității, disciplinei și independenței) și le dezvoltă abilitățile sociale și de comunicare (grija pentru sine și față de alții, corectitudinea, spiritul civic, încrederea, spiritul de echipă, umorul, prietenia, confortul social, spiritul de aventură şi explorare, respect față de natură, relaționarea cu persoane din generații diferite).

Taberele de limbă germană Scheffal & Scheffal le mai oferă copiilor încă o categorie de beneficii unice – contactul cu limba germană şi dragostea față de cultura germană. În cadrul taberelor de germană Scheffal & Scheffal, învăţarea limbii germane are loc în trei grupe (necunoscători, începători şi vorbitori), iar în cadrul activităților se pune un mare accent pe educația germană.

„Cea mai bună recomandare a noastră? Faptul că foștii copii, care au venit la noi în tabără în urmă cu peste 20 de ani, își aduc acum copiii în tabăra noastră sau faptul că an de an, copiii nu se mai satură să revină la noi”, a continuat Genela Scheffal. Cu o experiența de 25 de ani în organizarea de activități educaționale, Genela Scheffal arată de ce taberele şi activitățile educaționale desfăşurate în afara cadrului școlar au un impact decisiv, extrem de important pentru evoluția unui copil, iar apoi a unui adolescent.

“Taberele oferă copiilor posibilitatea de a se descoperi în cadrul unei comunități sigure, supravegheate de adulți. O tabără le hrănește copiilor nevoia de cunoaştere, le oferă posibilitatea de a învăța din experiența proprie şi de a se descoperi. Ca rezultat, copiii îşi dezvoltă competențe personale esențiale pentru viitorul lor, cum ar fi identitatea de sine, respectul față de sine, relaționarea în societate, calitățile de conducător, disciplina. Copiilor li se dezvoltă un spirit al comunității, învață să creeze relaţii cu alte persoane din generaţii diferite, învaţă să se privească din alte perspective, să relaţioneze în societate, să respecte munca, corectitudinea, natura și capătă modele printre adulții din jur. Taberele sunt primul pas către independenţa unui copil, pas extrem de important în viaţa viitorului adolescent şi adult. Contribuţia noastră la educaţia celor mici este atât evidentă și imediată, cât şi subtilă. Unele beneficii ale muncii noastre se văd imediat, altele se văd în timp. Cel mai important este faptul că, deşi experienţa în sine este trecătoare, taberele noastre ținând 10 zile, impactul nostru asupra spiritului uman durează o viaţă. Copiii care vin la noi creează conexiuni cu lumea înconjurătoare. De 25 de ani, părinţii observă anual cum copiii lor se întorc schimbați din taberele organizate de noi, fiind mai grijulii, disciplinați, înțelegând importanța de a dărui, copiii sunt mai responsabili, şi, nu în ultimul rând, îşi fac singuri curat în cameră fără a mai fi nevoie de constrângeri din partea părinților. Avem multe semnale pozitive și de la profesori.”

Beneficiile taberelor de germană Scheffal & Scheffal:

I. Dezvoltarea aptitudinilor sociale:

1. Calități de conducător

2. Spritul de comunitate

3. Socializarea

II. Respectul de sine şi construirea de caractere

4. Responsabilitatea

5. Creativitatea

6. Adaptabilitatea

7. Flexibilitatea

8. Disciplina

9. Independența

III. Abilități sociale şi de comunicare

10. Grija

11. Corectitudinea

12. Spiritul civic

13. Încrederea

14. Spiritul de echipă

15. Umorul

16. Prietenia

17. Confortul social

18. Dezvoltarea spiritului de aventură, pofta de explorare

19. Conștientizarea importanței mediului înconjurător, a naturii

20. Relaționarea cu alți copii şi adulţi – alte generații

IV. Dragostea faţă de limba şi cultura germană

21. Limba germană

Mai multe detalii găsiți pe www.scheffal.org sau www.facebook.com/scheffal.