sam samus.jpgScoala de Arte si Meserii Samus, institutie de invatamant special subordonata Consiliului Judetean Cluj, va gazdui in perioada 29.04.2009-05.05.2009 un grup de elevi din cadrul unei scoli similare din Grenaa, Danemarca. Vizita se inscrie in seria de activitati organizate in cadrul parteneriatului initiat in luna octombrie 2008 intre Scolile ,,Jaegergarden E fterskole’’din Grenaa, Danemarca si Scoala de Arte si Meserii ,,SAMUS’’, din Cluj-Napoca. Parteneriatul se desfasoara in trei etape: cunoasterea elevilor prin e-mail si fax, vizita grupului danez la Scoala din Cluj precum si vizita elevilor Scolii de Arte si Meserii ,,SAMUS’’ in Danemarca, si urmareste cunoasterea specificului celor doua scoli partenere cat si dezvoltarea relatiilor dintre ele.

Actiunea are ca scop cunoasterea reciproca atat la nivel institutional, cat si la nivel personal al elevilor. Totodata, se urmareste socializarea tinerilor cu cerinte educationale speciale, largirea orizontului lor cultural, prin cunoasterea unor specificitati nationale.

In vederea realizarii acestor obiective se vor organiza o serie de actiuni comune ale elevilor si cadrelor didactice atat in plan instuctiv-educativ, cat si cultural-artistic, precum: participarea elevilor danezi alaturi de cei din cadrul Scolii de Arte si Meserii ,,SAMUS’ la activitati de instruire practica, activitati sportive, vizitarea unor obiective turistice din municipiul Cluj-Napoca si din judet, activitati de socializare.


Etapa urmatoare se va desfasura pana la finele anului 2009 si va consata intr-o vizita efectuata de un grup de elevi ai Scolii de Arte si Meserii ,,SAMUS’’din Cluj-Napoca impreuna cu profesori insotitori la Scoala ,,Jaegergarden Efterskole’’ din Grenaa, Danemarca.