bostan_iordache.jpgFostul inspector general Iordache Bostan a revenit, luni, la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea după ce a fost repus în funcţie de o decizie judecătorească. Iordache Bostan a afirmat că îşi va căuta dreptatea inclusiv la Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi este decis să îl cheme la bară pe ministrul Daniel Funeriu.

„Ştiu că nu sunt vinovat. Totul este o făcătură de la PD-L, care a vrut cu orice preţ să fiu cercetat de DNA, în baza unor mărturii false. Un proces l-am câştigat şi puteam să-l chem pe Funeriu la bară, pentru că s-a dovedit că s-a comis o ilegalitate. Prin urmare, eu îl pot acţiona în instanţă pentru abuz în serviciu. Aştept şi a doua greşeală, ca să merg la Înalta Curte, unde tot eu voi câştiga. Dar dacă iar mă demite, conform calificativului, chiar că îl chem la bară şi dacă nu câştig în ţara asta, merg până la CEDO şi tot câştig”, a declarat Iordache Bostan.

Potrivit contractului pe care Bostan îl are cu ministerul, mandatul său în fruntea ISJ ar urma să expire la data de 3 martie 2012. Cum a fost suspendat din funcţie vreme de opt luni, mandatul său se va prelungi, potrivit legislaţiei în vigoare şi îi va expira mandatul în 2013. AGERPRES